SPORTSKO-MEDICINSKO TESTIRANJE

SPORTSKO-MEDICINSKO TESTIRANJE
PRVA ERGOSPIROMETRIJA U CRNOJ GORI

недеља, 31. март 2013.

IV Festival zdravlja i zdravih stilova života 27. i 28. april 2013,



IV  Festival zdravlja i zdravih stilova života


 Festival Zdravlja i Zdravih stilova života - manifestacija posvećena zdravlju, sportu i zdravim stilovima života biće održana u ŠOPING MOLU  DELTA CITY i to 27. i 28.  aprila 2013,  od 10 do 22 sati u organizaciji Udruženja sportske medicine Crne Gore, Šoping mola Delta city.    

Posle uspješno organizovanih tri   Festivala zdravlja i zdravih stilova života  u Delta cityju  u Podgorici koji su  pobrojali  simpatije velikog broja građana Crne Gore ,  obaveštavamo vas da će naš IV   Festival zdravlja – ishrane, dijetetike, wellness-a, alternativne medicine, njege…, biti održan   aprila   2013. godine na istom mjestu. Biće to sjajna prilika da se građani Crne Gore informišu o svemu što ih interesuje u vezi zdravlja, kao i da dobiju savjete od stručnjaka iz raznih oblasti.

 Na festivalu će učestvovati  farmaceutske kuće, zdravstvene ustanove, instruktori fitnesa i drugih sportova, kozmetičari, stručnjaci iz svijeta velnesa i banjskog turizma, kao i oni koji se bave zdravom ishranom. Posjetioci će moći i da besplatno  izmjere krvni pritisak, nivo šećera u krvi,  odrede indeks tjelesne mase i dobiju besplatne savjete ljekara. Svrha Festivala zdravlja je edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja. Poseban segment Festivala predstavljaće besplatni pregledi specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije namijenjeni djeci i mladima svjesni činjenice o porastu deformiteta mišićno koštanog sistema u ovom uzrastu. Slogan Festivala je „Tvojih 5 minuta za zdraviji i srećniji život “.
Direktor Festivala Vasilije Vlatko Stijepović  je rekao da će  Festival zdravlja posjetiocima ponuditi mogućnost da se na jednom mjestu informišu o proizvodima i uslugama, pomoćnim ljekovitim sredstvima i alternativnim metodama liječenja. Pored toga, posjetioci će moći da provjere stanje svog organizma tako što će porazgovarati sa ljekarima koji će im izmjeriti krvni pritisak, odrediti  nivo šećera u krvi, odrediti indeks tjelesne mase. Svrha Festivala zdravlja jeste edukacija, zdravstveno prosvećivanje, razvijanje zdravih životnih navika, poboljšanje i unapređenje zdravlja, a time se poboljšavaju rezultati u području privrede, kulture i društvenog života. Jedino sinergijom važnih zdravstvenih i sportskih institucija, uspješnih kompanija i promotera možemo da utičemo na to da oni koji dosada nisu vodili zdrav način života to počnu da rade, a oni koji su dosad to uspješno činili upotpune svoja znanja nekim novim sadržajima. Ovo je četvrti   put u četiri godine  da se na jednom mjestu okupe i ljekarske i sportske organizacije, jer samo saradnjom ovih sektora možemo svi zajedno da pomognemo građanima da shvate zbog čega je važno baviti se fizičkim aktivnostima, ali i zbog čega treba ići na redovne preventivne zdravstvene preglede. Sigurni smo da će  poruka upućena na Festivalu  uticati na mnoge ljude da vide šta sve postoji na našem tržištu i šta sve mogu lično da primijene.
Regionalni partneri Festivala zdravlja su Festival  zdravlja iz Banja Luke i Beogradski festival zdravlja.
Promoteri Festivala su ugledni ljekari , kao i brojni sportisti.